fbpx
Postgirobygget & Åge Sten Nilsen

Postgirobygget & Åge Sten Nilsen

Sommerens siste konsert i regi av Gitarer ved fjorden, blir et høydepunkt!

6. september blir det Postgirobygget og Åge Sten Nilsen

Postgirbygget og Åge Sten Nilsen får gleden av å avslutte rekken med konserter i Badeparken i Drøbak

I studentmiljøet i Trondheim på midten av nittitallet, ble det startet et band med prosjektnavn Postgirobygget. Fra studentmiljøet spredde de seg rundt i hele landet, og via andres hender til plateselskaper. Prosjektet var ment som en gøyal adspredelse fra studiene, og var så godt som nedlagt senhøsten 1995.

I løpet av en uke i desember ringte plutselig de fire største plateselskapene i Norge til Arne og ville skrive avtale. Valget falt likevel på Norske Gram i Trondheim, etter et stort engasjement fra selveste Åge Aleksandersen. Debutplaten "Melis" lanseres et halvt år senere, i juni 1996. Den selger oppunder 200 000 fysiske eksemplarer, og plate nummer to må utsettes fordi "Melis" ligger sammenhengende mer enn 70 uker på toppen av VG lista. Etter 23 år på veien, har bandet gitt ut 9 album, holdt cirka 1000 konserter og inntar radioen, strømmetoppen og folkesjelen med sommersangene hver eneste sommer.

Gled dere til "Sløv uten dop", "Idyll", "En solskinnsdag" og mange flere slagere denne kvelden.

Åge Sten Nilsen akustisk i Drøbak

Som en slags «VH1Storytellers» -episode, startet han med begynnelsen og hvordan han etter å ha sett ElvisPresley på tv som liten, bestemte seg for å bli musiker og hvordan han senere skulle bli verdensstjerne med Sarpsborgbandet Tomorrow, men i stedet endte opp som vernepleier og hobbymusiker.

Det viser seg fort at Nilsen både kan og liker å fortelle, og mestrer formatet med å sitte alene på scenen med all staffasje tatt bort, helt uten «krykker», som han kommer tilbake til senere i konserten. For dette er et ganske nytt konsept for Nilsen. Selv om han har gjort mye akustisk gjennom karrieren, har han ikke viet en hel kveld til å gå gjennom både låter og egen historie alene på scenen.

. Om han ikke direkte prøver å gå bort fra show-siden av seg selv med dette konseptet, så er i hvert fall den noe mørkere undertonen her med på å nyanserebildet av den «rock'n roll»-hylende og spandex-kledde Wig Wam-frontmannen han nok er mest kjent for å være. Som han sier selv, så er det viktig å omfavne motgang også.

Det er alltid gøy å høre fortellinger om et levd liv, og det hadde ikke vært så interessant med en «storyteller»-aften hvis alt hadde gått på skinner.

Gled dere til en magisk helaften ved Oslofjorden

Kopirett © Gitarer ved fjorden